Denna webbplats använder cookies. Klicka här för att se cookie-uttalandet Gick med på

Isomaltulose

PALATINOS

När man väljer en lämplig energibärare för Recover-Me, har ett medvetet val gjorts för Palatinos (isomaltulos). 

Palatinos (isomaltulos) är en naturligt förekommande disackarid (honung, melass). Kommersiellt produceras det genom en enzymatisk omläggning från sackaros (vårt vanliga bordssocker). Liksom sackaros består Palatinos av två kopplade monosackarider: glukos och fruktos. En viktig skillnad är dock att i palatinos kopplas de två monosackariderna via en 1,6-glykosidbindning, som enzymatiskt klyvs (hydrolyseras) med mycket mer svårighet än 1,2-glykosidbindningen i sackaros. Som ett resultat är palatinos bara långsamt kluven och orsakar därmed enbart en låg stimulans för insulinsekretion, vilket gör att det anses vara säkert för diabetiker.

Följaktligen stimuleras energiproduktion under fysisk träning genom oxidation av fettsyror, som frigörs från fettvävnaden

Glykemiskt index

Det glykemiska indexet (GI) är ett värde som anger hur snabbt ett ämne ökar blodsockernivån. Den långsamma metabolismen av palatinos återspeglas i dess låga glykemiska index på 32, jämfört med sackaros på 67. 

Flera studier som jämför palatinos med högre glykemiska kolhydrater har visat förbättring av humör och minne både hos barn och vuxna. 

Den fortsatta energiförsörjningen  av palatinos illustreras av den långvariga formen av sin blodkoncentrationens responskurva.

image description

Oral hälsa

En annan fördel med palatinos är att det är en dålig grund för orala bakterier. Produktionen av syra efter intag är försumbar, vilket innebär att det inte orsakar tandskador. Tandvänliga påståenden om palatinos har godkänts i USA av FDA (Food and Drug Administration) och i Europa av EFSA (Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet).

För mer information om palatinos (isomaltulos), Klicka här