Denna webbplats använder cookies. Klicka här för att se cookie-uttalandet Gick med på

Fakta om vener

Hälsosamt blodflöde är viktigt. När vårt cirkulationssystem eller kärlsystemet inte längre förser tillräckligt med blod till ett organ och därmed inte levererar nödvändigt näringsämne och syre till detta organ, kommer det att dö.

Recover-Me stimulerar blodflödet och har en positiv inverkan på hälsan i ditt kärlsystem. 

VASKULÄRA SYSTEMET

Det vaskulära systemet, även kallat cirkulationssystemet, består av kärl som bär blod och lymf genom kroppen. Artärer och vener bär blod i hela kroppen, levererar syre och näringsämnen till kroppsvävnad och tar bort vävnadsavfallsmaterial. Lymfkärlen bär lymfatisk vätska (en klar, färglös vätska som innehåller vatten och blodkroppar). Lymfsystemet hjälper till att skydda och bibehålla kroppens vätskemiljö, genom att filtrera och tömma lymf bort från varje region i kroppen. 

Läs mer

ENDOTEL

Det finns uppskattningsvis cirka 60 000 miles av blodkärl i den vuxna kroppen. Dessa blodkärl innefattar artärer, vener och kapillärer. De är alla skyddade av en mikroskopisk inre lining av endotelceller, som vanligtvis kallas endotel. Det är viktigt att notera att dessa celler täcker hela cirkulationssystemet, från insidan av ditt hjärta hela vägen ner till din minsta kapillär. Om man adderar dem skulle volymen av dessa endotelceller täcka ytan på 4-8 tennisbanor, beroende på individens storlek. Endotelet är bara en cell tjock och kan inte ses av det mänskliga ögat.

Läs mer