Denna webbplats använder cookies. Klicka här för att se cookie-uttalandet Gick med på

Vaskulär

År 1998 delades Nobelpriset i fysiologi/medicin ut till tre amerikanska forskare för upptäckten av kväveoxid som en signalmolekyl (mirakelmolekyl) i hjärt-kärlsystemet. (länk till artikeln). Denna kväveoxid produceras i endotelet, som utgör det inre skiktet av våra vener. För att producera denna kväveoxid behöver endotelet L-arginin.

Kväveoxiden är direkt eller indirekt inblandad i praktiskt taget varje tänkbar celloperation och hälsotillstånd, från hjärt-kärlsystem till immunsystem och från hormonfunktion till nervfunktion. En av kväveoxidens viktigaste egenskaper är förmågan att uppnå vasodilation och att få blodkärlen att slappna av, upprätthålla vaskulär ton och struktur, föryngra kärlsystemet, sänka blodtrycket och förbättra cellulär metabolism

Beställ nu

Stickstofmonoxide en uw bloedvatensysteem.

Stikstofoxide wordt op natuurlijke wijze in ons lichaam aangemaakt.

Er werd een Nobelprijs toegekend voor de ontdekking dat stikstofmonoxide een belangrijke rol speelt in het hart- en vaatstelsel.

Uit deze ontdekking bleek dat stikstofmonoxide een vaatverwijdend middel is, dat helpt de bloeddruk te verlagen en de hoeveelheid zuurstof in het bloed te verhogen. Stikstofmonoxide wordt geproduceerd, door de binnenwand van de bloedvaten, ook wel bekend als het endotheel, en fungeert als een boodschappersmolecuul dat de bloedvaten vertelt zich te verwijden  en samen te trekken of te ontspannen, als een elastiekje.

Met voldoende stikstofmonoxide kunnen de bloedvaten zich ontspannen en verwijden, zodat het bloed van en naar het hart kan stromen.

Naarmate we ouder worden, produceren we minder stikstofmonoxide. Hierdoor kan het hart- en vaatstelsel minder elastisch worden, waardoor de toevoer van zuurstofrijk bloed naar vitale organen kan verminderen.

Dit is de reden waarom het belangrijk is om een actieve levensstijl te hebben en een dieet dat rijk is aan nitraten, dat wordt omgezet in stikstofmonoxide en kan helpen bij het handhaven van een normaal bloeddrukniveau en een gezond cardiovasculair systeem.

Bakgrund - hur blodet cirkulerar

Under ungdomsåren producerade kroppen tillräckligt med kväveoxid för att hålla endotelcellerna avslappnade och flexibla. Det är därför de flesta ungdomar inte har hypertoni eller andra former av cirkulationsproblem. När åren går utvecklar de flesta av oss en förhårdnad av kärlsystemet, vilket gör det mindre flexibelt och oförmöget att anpassa sig till det normalt förändrat blodtryck. Detta gör att hjärtat pumpar hårdare och kan orsaka allvarliga trauma. Detta är en anledning till att hjärtattacker och stroke är den främsta mördaren i västvärlden.

Förbättra blodflödet till hjärtat.

Om du vill förbättra din hjärthälsa måste du förbättra flexibiliteten i ditt kärlsystem. Recover-Me vaskulärt utformades för att stödja båda genom att slappna av endotelcellerna i kärlväggarna. Vetenskapliga bevis stöder L-arginintillskott för att vara effektiva vid omvandling till kväveoxid. L-arginin L-pyroglatamat är en del av vår produkt. Och det är ingen överraskning att våra kunder bekräftar de positiva "biverkningarna" de upplever genom att enkelt stabilisera sina vaskulära system. Som i sin tur påverkar alla andra funktioner i våra organ positivt, tex ben, hjärna och hudvävnader.


Hantera högt blodtryck och föryngra ditt kärlsystem?
Ta Recover-Me.

Recover-Me är en unik formel, skapads som svar på upptäckten av molekylen kväveoxid i blodkärlen. Upptäckten var så revolutionerande att den vann Nobelpriset. Denna molekyl är en signalmolekyl som säkerställer att blodtrycket förblir i rätt intervall. Så om blodtrycket är högt vidtas steg för att få ner blodtrycket och om blodtrycket är för lågt, höjs det för att få blodflöde till alla organ.

Administrering av L-arginin, L-glutamin och L-Lysine.

När vi förebygger stelhet i det vaskulära systemet genom att utlösa omvandling av L-arginin till kväveoxid, främjar vi blodet att flöda lättare och längre in i organ-, ben-, hjärn- och hudvävnaderna, påfyllning av cellerna samtidigt som åldringsprocessen bromsas ner. Allt detta är oberoende undersökt och bevisat.

Recover-Me består inte bara av L-arginin, därför är studier som endast diskuterar effekterna av L-arginin otillräckliga. Recover-Me innehåller också L-lysin och L-glutamin. Vi använder även en annan form av L-arginin (L-pyroglutamat): L-lysin har flera viktiga funktioner, varav en är att trycka tillbaka herpesviruset som lever vilande hos många människor. L-glutamin hjälper till att återställa tarms hälsa och några andra viktiga aspekter av hormonfunktionen.

VARFÖR ÄR RECOVER-ME UNIK?


KVÄVEOXID

EGENSKAPER HOS Kväveoxid:

 • Sänker blodtrycket.
 • Det ger "kardiovaskulär" stöd eftersom (NO) kväveoxid slappnar av blodkärlen, främjar normalt blodtryck och förhindrar skador på blodkärlen.
 • Ökar blodcirkulationen.
 • Minskar risken för blodproppar.
 • Sänker risken för hjärtinfarkt och stroke.
 • Minskar arterioskleros.
 • Smälter bort befintlig plack. Minskar risken för hjärtsjukdom.
 • Anti-kakande egenskaper hos arginin och glutamin minskar koagulering och risken för slaganfall och stroke.
 • Hjälper till vid reglering av kolesterol, genom att sänka nivåerna av serum- och LDL-kolesterol.

Dr. L J. Ignarro, 1988 års Nobelprisvinnare i medicin, har ägnat mer än 30 år åt forskning i upptäckten av fördelar med kväveoxider som förhindrar och till och med reverserar hjärt- och kärlsjukdomar.

Fördelarna stannar inte där! Det kan också sänka högt blodtryck, kolesterol och ålderssäkra ditt kardiovaskulära system.

I videon ovan säger Dr. L.J. Ignarro från vilken är kväveoxid. Och L-arginins viktiga roll i produktionen av kväveoxid

Dr. Ignanrro: "Hjärt-kärlsjukdom uppstår när blodflödet försämras till hjärtat. Hjärtat har sitt eget cirkulationssystem vilket kallas kransartärerna. När människor utvecklar arterioskleros eller höga kolesterolhalter kan detta resultera i plackavsättning och plackbildning i artärerna.

Om dessa plack växer och växer kan de hindra blodflödet. Detta kan leda till en minskning av blodflödet och därmed flödet av näringsämnen och syre till hjärtat, till en punkt där hjärtat inte får tillräckligt med blod eller syre när du behöver det. Exempel på detta är när du tränar eller går uppför en trappa. Du kommer att känna smärta på grund av en så kallad ischemisk skada, som i huvudsak är en hjärtattack.

Kväveoxid är en kemikalie eller en molekyl, som du även kan kalla ett hormon, som finns i kroppen. Det fungerar på vissa specifika sätt inom det kardiovaskulära systemet.

Det är vårt sätt att bokstavligen skydda oss själva mot hjärt-kärlsjukdom,då det är exempelvis är en molekyl som sänker blodtrycket. Det är vårt sätt att förebygga stroke och hjärtattacker. Artärerna producerar kväveoxid i syfte att sänka blodtrycket och förbättra blodflödet till organen. Kväveoxid är en vasodilator som breddar eller slappnar av artärerna, så att mer blod kan strömma genom. Det kommer att sänka trycket inom det artära systemet och återigen skydda mot kranskärlssjukdom, eftersom den kan sänka dåliga kolesterolhalter. Därmed är det kroppens naturliga sätt att skydda mot hjärtsjukdom, förutsatt att vi gör tillräckligt med det.

Kväveoxid anses vara en livssparare, eftersom det är kroppens naturliga sätt att skydda mot kardiovaskulär sjukdom. Kardiovaskulär sjukdom är den främsta mördaren, inte bara i USA - utan i hela världen. Kroppen kan skydda mot all denna hjärtsjukdom genom att generera mer och mer kväveoxid. När det blir brist på kväveoxid, bryts barriärerna ner.

Det är då skyddet går förlorat och individen är mycket känslig samt mottaglig för hjärtsjukdom.


Kväveoxid är återigen skyddande eftersom det kan hålla ditt blodtryck nere i det normala området. Högt blodtryck orsakar hjärtattacker, stroke och kan leda till åderförkalkning eller kranskärlssjukdom. Kväveoxid kan förhindra alla dessa saker.

Som tidigare nämnts behövs L-arginin för endotelet ska kunna producera kväveoxid. När vi är fullvuxna producerar eller absorberar kroppen knappt L-arginin, vilket innebär att din kropp inte kommer ta upp en tillräcklig mängd om du enbart tar grundläggande orala tillskott av L-arginin. För att kroppen ska att absorbera L-arginin krävs att det långsamt släpps ut i kroppen.

Recover-Me är en speciell formel som maximerar upptaget.

I videon till höger Dr. Ignarro förklarar: "Fördelar med kväveoxid är många och de fokuserar främst på hjärt-kärlsystemet men detta påverkar också andra system. Eftersom kväveoxid kan hålla dina blodkärl friska genom att öka blodflödet.   Vad som händer är att kväveoxiden ser till att alla organ i kroppen tar emot normal mängd blod och därmed de näringsämnen och syre som krävs.


Dessutom kan kväveoxid störa blodproppsprocessen så det kan förhindra oönskade blodproppar. Vet du, när människor lider av hjärtinfarkt i många fall beror detta på en blodpropp som utvecklas i kransartärerna som matar blod till hjärtat. Det är enligt samma mekanism som en person får stroke. Detta beror generellt på utvecklingen av blodpropp i hjärnartärerna som bär blod i hjärnan.

Så kväveoxid är något vi behöver för att förhindra oönskade blodproppar. Det är en vasodilator, vilket innebär att den kommer att bredda dessa blodkärl, och sänka trycket i blodkärlen. Det sänker inte blodtrycket om blodtrycket är normalt och det är det som är så bra med de naturliga ämnena som finns i vår kropp.

Kväveoxiden känner av när blodtrycket är onormalt förhöjt och sedan går det in för att minska blodtrycket, tillbaka ner till det normala intervallet men inte under normalt. Kväveoxid är inte något som du bara kan ta från utsidan, du kan inte ta det som ett piller, du kan inte blanda det i vatten eller något sådant eftersom kväveoxid faktiskt är en gasformig substans. Kväveoxid är en gas och den är väldigt instabil. Den håller inte längre än en sekund eller två, så du kan inte riktigt administrera kväveoxid.

Vad du kan göra är att du kan ta ingredienserna som kroppen använder för att göra kväveoxid och du kan ta ingredienserna som stabiliserar kväveoxiden förhindra att den bryts ner och kan vara längre i kroppen.  Då kommer du att maximera din kropps förmåga att producera kväveoxiden och därmed öka din kväveoxidproduktion", säger DR. Ignaro.

Recover-Me Vaskulär kan hjälpa till med detta! Recover-Me är en unik blandning av aminosyror och en bärare som möjliggör kontrollerad omvandling av aminosyrorna till kväveoxid. Förbättra blodflödet till levern.

L-arginine har flera unika och fördelaktiga biokemiska och farmakologiska egenskaper. L-arginintillskott som administreras i en akut leverskademodell minskar både omfattningen av leverskadorna och bakteriell translokation. Kväveoxidens roll på effekterna på akut leverskada, bakteriell translokation, ileale och cecala mukosala nukleotider och RNA och DNA visar tydliga fördelar. Bilirubin och leverenzymer ökade signifikant efter oral administrering av L-arginin. Det är allmänt känt att kväveoxid spelar en viktig roll under återhämtning efter akut leverskada. Dessutom förbättrade L-arginin / L-glutamin-tillskott (båda närvarande i Recover-Me) slemhinnans nukleotider och kolonfunktion.

Förbättra blodflödet till njurarna.

Recover-Me’s speciella formel innehåller även kolhydrater som förbränns långsamt. Detta maximerar produktionen av kväveoxid under en längre tidsperiod och påverkar därmed blodtryck och njurfunktion positivt. Njurarna spelar en viktig roll för blodtrycket. Det är ett tätt vasodilaterat organ vars huvudsakliga syfte är att filtrera ut gifter och överflödigt vatten från blodet.

När blod passerar igenom glomerulus (mikroskopiska filter) som tar bort bakterier, döda celler, toxiner och balanserar upp med mineraler, salter och vattennivåer, innan det åter förs in i blodströmmen genom njurvenen. Utan denna balanseringsprocess fungerar inte nerver, muskler och andra vävnader i kroppen. Njurarna spelar också en viktig roll i regleringen av hormonfunktionen.

Feedback från kunder

Från kundåterkopplingen lärde vi oss att personer med nedsatt njurfunktion fann att Recover-Me stödjer normalisering av den totala funktionen genom att öka blodflödet in och ut ur organet.

De rapporterar ökat urinflöde omedelbart efter att produkten börjar intas. Det tar ibland en vecka innan detta går ner till normal frekvens, beroende på nivåer av lagrad toxicitet. Detta har en stark positiv effekt på konsumentens allmänna hälsa och välbefinnande.


Atleter

Recover-me ger ett ökat blodflöde i muskelvävnaden, genom en mild vasodilatation som stöder optimal prestanda. Det innersta skiktet i blodkärlen reagerar med avkoppling på närvaron av kväveoxid, vilket utvidgar kärlen och ökar blodcirkulationen. På grund av den förbättrade cirkulationen ökar värmen i benen, vilket naturligtvis främjar återhämtning efter ansträngning. Kväveoxid gör ännu mer: det har också en positiv effekt på mentalt fokus, vakenhet och koncentration. Det är även användbart för att förbereda sig inför en sporttävling.

Fysisk prestation – Din förmåga att generera kväveoxid kan förutsäga hur bra du utför idrott. Kväveoxid kontrollerar och reglerar inte bara blodflödet till arbetsskelett- och hjärtsmuskler, utan kontrollerar också hur effektivt dina mitokondrier genererar cellulär energi från syre. Träningsintolerans hos äldre individer beror på att dessa människor inte kan effektivt producera kväveoxid och reglera blodflödet till kroppen.

Metabolism 

Omvandling av sockerarter eller fetter till energi för muskeln kallas muskelmetabolism. Hastigheten för denna omvandling bestämmer hur snabbt energi kan användas. Recover-Me, i kombination med fysisk träning, stimulerar sockerarter och fetter att snabbare omvandlas till energi. Mjölksyra (laktat) bildas som avfall från muskelmetabolism och den måste transporteras ut ur muskeln genom en liten kanal. För mycket mjölksyra i muskeln skapar en försurning av muskler och därmed trötthet. Recover-Me stöder den metabolism som främjar en fördröjning av försurning och trötthet.

Fler skäl.............

 1. Det vaskulära systemet är komplext och består av kilometer av vener och artärer, som alla arbetar med hjärtat för att pumpa blod till och från dina celler. Ingredienserna i Recover-Me stöder och förbättrar den funktionen. Recover-Me är en proprietär blandning av aminosyror i kombination med en bärare som förbättrar omvandlingen till kväveoxid.
 2. År 1998 delades Nobelpriset i fysiologi eller medicin ut till tre amerikanska forskare för upptäckten av kväveoxid som en signalmolekyl (mirakelmolekyl) i hjärt- och kärlsystemet.
 3. Den kväveoxid som härrör från L-arginin är direkt eller indirekt inblandad i praktiskt taget varje tänkbar celloperation och hälsotillstånd, från hjärt- och kärlsystemet till immunsystem och från hormonfunktion till nervfunktion. Den kallas också för ”mirakelmolekylen”.
 4. L-arginin är den direkta prekursorn av kväveoxid (NO). En av de viktigaste egenskaperna hos L-arginin är förmågan att uppnå vasodilation och slappna av blodkärl.
 5. Det finns rikligt med bevis för att endotelet spelar en avgörande roll vid upprätthållandet av vaskulär ton och struktur. En viktig endotel-härledd vasoaktiv mediator är kväveoxid (NO), en endogen meddelandemolekyl bildad från aminosyraprekursorn L-arginin i ett friskt vaskulärt endotel. Det finns starka bevis för att L-arginin kommer att föryngra ditt kärlsystem, sänka ditt blodtryck, förbättra din cellmetabolismen och immunsystem.
 6. Recover-Me är en blandning av aminosyror i kombination med en bärare som förbättrar omvandlingen till kväveoxid.
 7. Det finns starka bevis på att L-arginin föryngrar ditt kärlsystem, sänker blodtrycket och förbättrar cellens metabolism och immunitet.
Högt eller lågt blodtryck? Ta Recover-Me Vascular, en formel som förbättrar produktionen av kväveoxid i dina vener. Kväveoxid kan hjälpa till att hålla dina blodkärl friska genom att öka blodflödet. Kväveoxiden ser till att alla organ i kroppen får den normala mängden blod och därmed alla näringsämnen och det syre som krävs. Det är en vasodilator, vilket innebär att den utvidgar blodkärlen och sänker trycket i blodkärlen. Det sänker inte blodtrycket om blodtrycket är normalt och det är skönheten i de naturliga ämnena som finns i vår kropp. Kväveoxiden känner av om blodtrycket är onormalt högt och kliver in för att sänka blodtrycket, ner till normala värden men dock inte under det normala. När blodtrycket är under normala värden kommer det att kliva in för att öka blodflödet.