Trots de stora sakerna som sägs om L-arginin, utlöser grundläggande oralt intag av enbart L-arginin inte alla fördelar med ”mirakelmolekylen” för att spela en viktig roll i kroppen. Efter att den långa bentillväxten har slutat i kroppen absorberas knappt arginin. Kombinationen av rätt andel ingredienser i Recover-Me maximerar absorptionen av L-arginin.
The typical western diet provides a person with 3 to 6 g of L-arginine
per day. Common food sources of L-arginine are nuts, dairy, soy protein,
meat and seafood with a bioavailability of about 60%. However, most of
this L-arginine is not converted by the body to therapeutic levels after
the "long bone growth" has stopped (around 23 years). This led us to
look for an alternative source to adequately convert L-arginine. As
simple as this may seem, tests show that unless the L-arginine molecule
is of the correct type (L-pyroglutamate) and surrounded by L-lysine and
L-glutamine, the conversion of L-arginine to nitric oxide does not occur
at levels considered effective.
Efter att ha studerat befintliga produkter på marknaden, väljer vi medvetet att enbart använda ingredienser som vetenskapligt bevisat att de fungerar tillsammans.
Formulan av Recover-Me har hållits så enkel som möjligt, för att undvika motverkningar som ofta uppstår när orelaterade och inkompatibla ingredienser blandas ihop. Fokus har alltid varit på positiv inverkan, snarare än att skapa en ”imponerande” etikett med en lång innehållsförteckning.
Att blanda ingredienser som inte är vetenskapligt testade i en blandad form exponerar konsumenten för oönskade biverkningar eller helt utebliven. Detta även om dessa ingredienser individuellt visat sig vara säkra eller effektiva för olika nivåer.
Inriktningen för Recover-Me är att öka L-argininnivåerna i kroppen och hjärnan för att öka produktionen av kväveoxid och tillväxthormon, för att på så sätt sakta ner åldringsprocessen.
Den tillgängliga L-arginin som finns i kroppen härrör från omvandlingen av L-arginin L-pidolat och av L-glutamin (som omvandlas till L-citrullin och senare till L-arginin). L-arginin L-pidolat kan enklare passera blod-hjärnbarriären, vilket står för de högre L-argininnivåerna i hjärnan.
I Recover-Me använder vi endast de bästa tillgängliga ingredienserna i läkemedelsklass och levererar en jämn kvalitet. Produkten tillverkas därför på en anläggning i Europa, som följer de strängaste reglerna.
För att säkerställa maximal kvalitet och prestanda är varje produkt vi formulerar bunden till en specifik uppsättning. Vi tror på rena och transparenta produkter, varför vi bryter ner processen för dig. Med denna information kan du få en bättre förståelse för vår filosofi och själv bestämma om den här produkten är lämplig för dig.
Recover-Me |
|
Aktiva ingredienser i korrekt dosering | |
Inga aktiva ”marknadsförings”-ingredienser | |
Inga inaktiva ingredienser | |
Lågt kaloriinnehåll | |
Lågt glykemiskt index (GI) | |
Frånvaro av kolesterol | |
Frånvaro av natrium (salt) | |
Inga intensiva sötningsmedel | |
Inga färgämnen | |
Inget artificiellt smakämne |
Recover-Me baseras på isomaltulos, vilket är en dubbel sockermolekyl (disackarid). Det finns spårmängder av denna i sockerrör och honung, som består av monosackariderna glukos och fruktos. På grund av dess starka bindning smälter sockret mycket långsamt (lågt GI), är snällt mot tänderna och förser kroppen med långvarig energi.
Lågt glykemiskt index (GI)
Det glykemiska indexet är ett mått på kolhydraternas effekter på blodsockernivån. Kolhydrater som bryts ner snabbt under matsmältning frigör monosackarider som glukos och fruktos i blodet, har ett högt GI (t.ex. bordsocker).
Kolhydrater som bryts ner långsamt frisätter gradvis monosackarider in i blodomloppet, har ett lågt GI (t.ex. isomaltulos). GI-intervallet för en låg GI-produkt är 55 eller lägre. Recover-Me använder isomaltulos som kolhydrat, vilken har ett GI på 32. Aminosyrorna i Recover-Me har ingen effekt på det glykemiska indexet.
Inga inaktiva ingredienser i Recover-Me
Inaktiva ingredienser används främst som utfyllnadsmedel eller för att förbättra pulvrets egenskaper under förpackningsprocessen.