Denna webbplats använder cookies. Klicka här för att se cookie-uttalandet Gick med på

Kväveoxid och högt blodtryck

Enligt Centers for Disease Control and Prevention har 31,3 procent av den amerikanska vuxna befolkningen högt blodtryck. Det representerar nästan en av tre vuxna. Lägg till faktumet att ytterligare 25 procent av de vuxna amerikanerna har prehypertension, blodtryckstal som är högre än normalt, men som ännu inte i befinner sig i högt blodtrycksområde. Då har du över hälften av den vuxna amerikanska befolkningen som drabbats av denna hjärtkärlsjukdom.

Detta innebär en svimlande kostnad i människoliv och en betydande ekonomisk utgift. År 2006 var högt blodtryck listat som den primära eller bidragande orsaken till döden av 326 000 amerikaner. Den beräknade kostnaden 2010 för hälso- och sjukvårdstjänster, mediciner och missade arbetsdagar var 76,6 miljarder dollar.

Det typiska behandlingsprogrammet för majoriteten av de med högt blodtryck kan vara en kombination av kost, motion, stresshanteringsteknik och medicinering. För många som väljer medicinering är det uppskattat att 26 procent fortfarande inte har sitt höga blodtryck under kontroll. Eftersom många läkemedel även har någon form av bieffekt, kan det vara en frustrerande resa att försöka få sitt blodtryck under kontroll.

Att förbättra kroppens förmåga att producera kväveoxid undersöks sällan, men Nobelpristagaren i medicin, Dr. Louis Ignarro, gör följande uttalande angående kväveoxid och kardiovaskulär hälsa:

  • “Effektivare än någon annan faktor i kroppen, kan kväveoxid utvidga den glatta muskeln i blodkärlen. Med denna utvidgning kan kärlen slappna av och låta blod lätt flöda genom dem, och möjligen sänka blodtrycket”

Kväveoxid 

Kväveoxid är kroppens mest kraftfulla vasodilator och gör att slangmuskeln i kärlväggen slappnar av. Detta reglerar ditt blodtryck och ditt endotels hälsa styr denna process. Korrekt näring och reparerande av ditt endotel, så att det kan producera kväveoxid korrekt, är ett naturligt sätt att hjälpa till att upprätthålla normalt blodtryck.